Nyomokat hagyunk – Ötletpályázat kreatív villamosmegálló tervezésére

A pályázat lejárt. Vissza a főoldalra!

A pályázat célja

Pestszentlőrinc – Pestszentimre Önkormányzata nyílt ötletpályázatot hirdet kreatív, látványos, egyszerűen kivitelezhető köztéri alkotás, street art és public art elemek megvalósítására az Üllői út kerületi szakaszán. A Kiíró olyan elemeket keres, amelyek azonnali, látványos változást hoznak a városképben, ezáltal pozitív hatással vannak a kerületben élők és az átutazók hangulatára. Az ötletpályázat tárgya Budapest XVIII. kerület 50-es villamos Baross utcai megállójának kreatív villamosmegállóként történő kialakítása/megújítása.

A pályázat leírása

Az ötletpályázat jellege, formája

A pályázat jellege: nyílt, anonim

A pályázat benyújtási formája: Postai úton a pályaműhöz jelöletlen C5-os zárt borítékban csatolni szükséges a pályázó adatait, melyet a kiírás 2. mellékletét képező adatlap szerint kell megadni.

A tervezési program

A Kiíró szándéka a már megvalósult Piros iskolánál található 50-es villamosmegálló után a vonal Baross utcai megállójának megújítása.

Olyan elemet vagy elemeket keres a Kiíró, mely a helyszínhez illő – Polgármesteri Hivatal épülete előtti terület – és emellett fiatalos, megújító, formabontó, kreatív.

Az elemek kialakításánál a „zölddel” való kombinációt, a környezettudatosságra való törekvést és a közösség bevonásával való megvalósítást a Kiíró előnyben részesíti. Az Ötlet lehet akár egyetlen elem is, ha az kellően karakteres, figyelemfelkeltő. Az alkotónak az intézményi előtér mai használatát szem előtt kell tartania, a parkolók száma a parkoló megálló felőli oldalán nem csökkenthető.

Az Ötlet megvalósítására bruttó 2,0 millió forint áll a Kiíró rendelkezésére, így a pályaműnek is ezen összegkereten belül kell megvalósíthatónak lennie.

A pályázat megvalósítása

A legjobb ötletek felhasználási jogait a Kiíró a díjazás ellenértékeként megvásárolja.

A nyertes pályázatok alapján a kreatív villamosmegálló megvalósításának várható időpontja: 2012. október

(A megvalósítás pontos módja, a tervezés és a kivitelezés előkészítése az ötletgazdákkal együtt a konkrét ötletek jellegétől, komplexitásától függ, valamint az esetleges engedélyeztetési folyamatoktól.)

A pályaművek díjazása

A Bíráló Bizottság megfelelő színvonalú pályaművek beérkezése esetén a teljes rendelkezésre álló összeget kiadja, és törekszik arra, hogy egy győztest hirdessen ki.

Az ötletek díjazására és a felhasználási jogok megvételére bruttó 500 000 forint áll rendelkezésre.

A keretösszegen belül a díjak és megvételek összegét – a pályaművek egymáshoz viszonyított értéke arányában – úgy állapítják meg, hogy a díjak és a megvételek bruttó összege 25 000 és 200 000 Ft között lehet.

A díjazásban és megvételben részesült pályamunkák a Kiíró tulajdonába kerülnek, azokat részben vagy egészben további ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja a szerzői jogi előírások betartásával.

A Kiíró a pályázatot eredménytelennek minősíti, amennyiben a Bíráló Bizottság egyetlen pályaművet sem talál díjazásra, vagy megvételre alkalmasnak, és csökkentheti a díjazásra, vagy (és) megvételre fordított összeget, ha az ötletpályázatot a hasznosíthatóság szempontjából csökkent értékűnek minősíti.

A pályázat határideje

A pályázóknak a pályaművet 2012. július 20. 24:00 óráig kell postára adni.

Kapcsolat

A kérdéseket e-mailben a ulloistreetart@bp18.hu e-mail címre kell megküldeni. A beérkezett kérdésekre a válaszokat Kiíró a www.ulloistreetart.hu oldalon fogja közé tenni 2012. június 20-án.

A pályázat honlapja

Nyomokat hagyunk – Ötletpályázat kreatív villamosmegálló tervezésére