Irodalmi vallomások és Hagyományok – Fotópályázat Erdélyben élő fiatal alkotók számára

A Csíkszeredai Prisma fotóklub Hargita Megye Tanácsának támogatásával, első alkalommal hirdeti meg I. Ifjúsági fotópályázatát Irodalmi vallomások – Hagyományok címmel Erdély területén élő fiatal alkotók számára.

A pályázat célja

A szervezők olyan fotók beküldését várják, amelyek valamely irodalmi mű, regény, lírai költemény illusztrálása vagy valamely irodalmi mű ébresztette gondolatot ábrázolnak, továbbá a mindennapjainkban élő hagyományainkról alkotott fotográfiák.

A pályázók köre

Magánszemélyek. A pályázatra benevezhetnek Erdély területén élő fiatal alkotók 25 éves korhatárig. Elfogadjuk azoktól az alkotóktól is a benevezést aki ebben az évben töltötte be a 25. évet.

A pályázat részletei

A pályázat témakörei

A résztvevők két kategóriában indulhatnak:

  • 1 kategória: Irodalmi vallomások
  • 2 kategória: Hagyományok

Kategóriánként 5-5 fekete-fehér vagy színes alkotás küldhető be és bármilyen technikával készülhetnek ! Kérjük a felvételeket kategóriánként besorolni!

A beadott alkotások pontos mérete 30 x 45 cm kell hogy legyen, 300 dpi és minimum 3 Mb!

Csak digitális kép küldhető be e-mailben , vagy CD, DVD-n!

Az e-mailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg a(z) 15 Mb-ot. Ha ennél nagyobb a tíz kép terjedelme, akkor több e-mailhez kérjük csatolni azokat. Aki a méretkorlátozást figyelmen kívül hagyja, számítson arra, hogy a levelező szolgáltatók esetleg nem továbbítják a küldeményüket. Becsomagolt állományokat, óriás leveleket nem fogaduk. Minden képet egyenként kell mellékletként csatolni egy e-mailhez ,vagy CD, DVD-re írni!

A pályaművek file neve a következő adatokat tartalmazza ékezetes betűkkel írva: a képek sorszáma CSALÁDNÉV_KERESZTNÉV_A kép rövid címe

Kérjük, hogy a benevezéshez szükséges információkat ( név, születési dátum, pontos lakcím, telefonszám, e-mail, CD, DVD-n ) számítógépen írja meg és 2003-as Word állományban, egyszerű dokumentumként küldje el.

  • Határidő: 2012. szeptember 1o.
  • Zsűrizés : 2012. szeptember . 15
  • Értesítés a zsűrizés eredményeiről : 2012. szeptember. 25.

A pályázóknak nevezési díjat NEM kell fizetni!

A kiállítás népszerűsítése érdekében a kiállított képeket digitális vagy nyomdai katalógusban, sajtóban való megjelenés esetén a kiírók, szerzői jogdíj fizetése nélkül felhasználhatják!

A beküldött és elfogadott képekből a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceum aulájában kiállítást szervezünk, díjátadással egybekötve , szeptember 28-án 18 órakor.

A pályázat eredményeiről mindenkit e-mailen, telefonon értesítünk !

Díjazás : A kategórianyertes művek beküldői tárgyjutalomban részesülnek, különdíjakban.

Beküldési cím : prismaclub@gmail.com vagy Szabó Attila 53o142 M-ciuc, M.Sadoveanu 31/B/7.

Az első kategória esetén a fotó után meg kell jelölni , annak az irodalmi alkotásnak a címét, amit a fotó illusztrál, ebben a kategóriában sorozatot is elfogadunk , egy sorozat egy alkotásnak számít. A zsürinek jogában áll a sorozatból külön képeket elfogadni!

A második kategóriában kérjük leírni, hogy hol és mikor készült a fotó!

A pályázat benyújtásának határideje

2012. szeptember 1o.

Kapcsolat

A fotópályázattal kapcsolatos további információk kérhetők: prismaclub@gmail.com Szabó Attila- 0745 313452. Csíki Boglárka-o743 52276o, Kristó Róbert­- o744 696448, Vitos Hajnal-o729499o46, Görbe György- o744 528424

Tovább a pályázati kiíráshoz

Irodalmi vallomások és Hagyományok – Fotópályázat