Mezőgazdasági pályázatok és támogatások

4.64/5 (14 értékelés)

Pályázat a tanyagazdaságok fejlesztésének támogatására

A pályázat keretében a mezőgazdasági tevékenységet végző őstermelők, egyéni vállalkozók és családi gazdálkodók pályázhatnak maximum 3.000.000 forint vissza nem térítendő támogatás elnyerésére. Határidő: 2015. augusztus 14.

Hamarosan megjelennek a 2015. évi tanyafejlesztési pályázatok

A Földművelésügyi Minisztérium a Lakiteleki Népfőiskolán szervezett konferencián mutatta be a Nemzeti Tanyafejlesztési Program egyes részleteit. Továbbá bejelentették, hogy a közeljövőben várható a 2015. évi tanyafejlesztési pályázatok megjelenése.

Nemzetközi pályázat mezőgazdasági/agrár közösségek életkörülményeinek javítására

A nemzetközi pályázat keretében támogatásra pályázhatnak a civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények a mezőgazdasággal foglalkozó közösségek életkörülményeinek javítása, főleg az oktatás fejlesztése illetve alapvető közösségi igények ( higiénia, élelmiszerbiztonság, közbiztonság) kielégítése érdekében. Határidő: 2015. augusztus 31.

Pályázat példaértékű tájközpontú és közösségi szemléletű programok elismerésére

A díj elnyerésére olyan szervezetek, nem formális közösségek, vagy természetes személyek nyújthatnak be pályázatot, amelyek a 2013. január 1. és 2015. május 15. közötti időszakban a helyi közösség szempontjából kiemelkedő, a táj –és a közösség értékeinek feltárásához, megóvásához, fenntartható hasznosításához kapcsolódó fejlesztést, programot vagy kezdeményezést valósítottak meg, illetve ilyen – már megvalósult – kezdeményezést indítottak el akár önerőből, akár külső támogató erőforrás igénybe vételével.